TÜRKİYE' NİN EN BÜYÜK FİLM STÜDYOSU PROJESİ ADANA'DA

KÜLTÜR-SANAT 15.07.2024 - 11:30, Güncelleme: 15.07.2024 - 11:30 5225+ kez okundu.
 

TÜRKİYE' NİN EN BÜYÜK FİLM STÜDYOSU PROJESİ ADANA'DA

Plato Adana: Sinemanın Yeni Merkezi Yolda, Adana Ekonomisine Büyük Canlılık Getirecek!
Adana, Türkiye'nin sinema sektöründe dev bir projeye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin en büyük film stüdyosu projesi olan Plato Adana, şehre ve ülkenin sinema endüstrisine yeni bir soluk getirecek. Projenin arkasındaki isimlerden olan iş insanı Savaş Yükselyalçın, projenin detaylarını paylaşarak, "Plato Adana, sadece Türkiye'nin değil, dünya sinema endüstrisinin de dikkatini çekecek bir yapı olacak. Son teknolojiyle donatılmış stüdyolar, geniş çekim alanları ve uluslararası standartlarda prodüksiyon imkanlarıyla donatılacak. Bu stüdyolar, hem büyük Hollywood yapımlarına hem de bağımsız filmlere ev sahipliği yapacak" dedi. "PLATO ADANA, BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK" Yükselyalçın, projenin Adana ekonomisine sağlayacağı olumlu etkilere de değindi. "Plato Adana, binlerce kişiye doğrudan ve dolaylı olarak istihdam sağlayacak. Ayrıca, şehrin turizm potansiyelini artırarak, bölge ekonomisine büyük canlılık katacak. Yerli ve yabancı ekiplerin şehre getireceği hareketlilik, otellerden restoranlara kadar birçok sektörü olumlu etkileyecek" şeklinde konuştu. Plato Adana'nın tamamlanmasıyla birlikte, Adana'nın sinema endüstrisindeki konumu güçlenecek ve uluslararası alanda da önemli bir merkez haline gelecek. Yükselyalçın, projenin sadece sinema dünyası için değil, aynı zamanda genç yeteneklerin ve bağımsız yapımcıların da desteklenmesi için bir fırsat olduğunu vurguladı. Adana'nın sinemanın kalbi olmaya aday bu büyük proje, şehrin kültürel ve ekonomik yaşamında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.
Plato Adana: Sinemanın Yeni Merkezi Yolda, Adana Ekonomisine Büyük Canlılık Getirecek!

Adana, Türkiye'nin sinema sektöründe dev bir projeye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin en büyük film stüdyosu projesi olan Plato Adana, şehre ve ülkenin sinema endüstrisine yeni bir soluk getirecek. Projenin arkasındaki isimlerden olan iş insanı Savaş Yükselyalçın, projenin detaylarını paylaşarak, "Plato Adana, sadece Türkiye'nin değil, dünya sinema endüstrisinin de dikkatini çekecek bir yapı olacak. Son teknolojiyle donatılmış stüdyolar, geniş çekim alanları ve uluslararası standartlarda prodüksiyon imkanlarıyla donatılacak. Bu stüdyolar, hem büyük Hollywood yapımlarına hem de bağımsız filmlere ev sahipliği yapacak" dedi.


"PLATO ADANA, BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK"

Yükselyalçın, projenin Adana ekonomisine sağlayacağı olumlu etkilere de değindi. "Plato Adana, binlerce kişiye doğrudan ve dolaylı olarak istihdam sağlayacak. Ayrıca, şehrin turizm potansiyelini artırarak, bölge ekonomisine büyük canlılık katacak. Yerli ve yabancı ekiplerin şehre getireceği hareketlilik, otellerden restoranlara kadar birçok sektörü olumlu etkileyecek" şeklinde konuştu. Plato Adana'nın tamamlanmasıyla birlikte, Adana'nın sinema endüstrisindeki konumu güçlenecek ve uluslararası alanda da önemli bir merkez haline gelecek. Yükselyalçın, projenin sadece sinema dünyası için değil, aynı zamanda genç yeteneklerin ve bağımsız yapımcıların da desteklenmesi için bir fırsat olduğunu vurguladı. Adana'nın sinemanın kalbi olmaya aday bu büyük proje, şehrin kültürel ve ekonomik yaşamında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.