"BU ZAMANDA HALA TANKERLERLE SU TAŞIYORUZ"

GÜNDEM 08.07.2024 - 17:37, Güncelleme: 08.07.2024 - 17:37 3323+ kez okundu.
 

"BU ZAMANDA HALA TANKERLERLE SU TAŞIYORUZ"

Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinde Sorunlar ve Çözümler Tartışıldı
Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisinin ilk oturumu yoğun gündemle gerçekleşti. Meclis toplantısında dikkat çeken konular arasında su sıkıntısı ve altyapı sorunları öne çıktı. MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, gündem dışı söz alarak, şehrin çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekti.  MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, yaptığı konuşmada su sıkıntısının halkı derinden etkilediğini belirterek şunları söyledi:"5 yıldan beri bu sorunu dile getiriyoruz. İklim değişikliğine ve hava şartlarına bağlı olarak yaşanan susuzluk konusunda çok rahatsızız. Geçen meclis üyelerimizden biri paylaşmış, ‘Yörüklere su ihtiyacı vardır’ diye. Tankerle kuyuya su dolduruyorlar. Bu zamanda hâlâ tankerle su taşıyoruz. Vatandaşlarımızın tankerden su içmesi hiçbirimizin hoşuna gitmiyor. Vatandaşlarımızdan ağaç ve bahçe sulama işinden vazgeçmelerini rica ediyorum. Bu durum hepimizi derinden etkiliyor"dedi. "ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİ YOK" Demirdağ ayrıca, mezarlık sonrası E-5 üzerindeki köprü korkuluklarının 1974 yılından beri yenilenmediğini ve ciddi bir tehlike arz ettiğini belirtti: "Baktığımızda korkuluklar tamamen açılmış. Orada oyun oynayan çocukların can güvenliği yok. Acilen tadilat yapılması gerekiyor. Ayrıca, E-5’ten geçen misafirlerimizi şehri gezdirirken utanıyorum. Keresteciler Sitesi karşısındaki göbek darmadağın. Çok acil çalışma yapılmasını talep ediyorum."Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cemal Demirdağ’ın eleştirilerine yanıt verdi: "Orası Karayolları’na ait bir alan. Karayolları yapamıyor da sen mi yapacaksın? 2 dönem büyükşehir belediyesi meclis üyeliği yapan birinin, neresi belediyeye neresi Karayolları’na ait bilmiyor olması bizi eleştirirken dikkat etmeyi gerektirir. Orada 8 tane köprülü kavşak yapacağız. Adana'nın bize teşekkür etmesi lazım. 30 yıldır idare edilen yerlerde alt geçit yapmadınız, ben 3 tane alt geçit yaptım" diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinde Sorunlar ve Çözümler Tartışıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisinin ilk oturumu yoğun gündemle gerçekleşti. Meclis toplantısında dikkat çeken konular arasında su sıkıntısı ve altyapı sorunları öne çıktı. MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, gündem dışı söz alarak, şehrin çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekti.  MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, yaptığı konuşmada su sıkıntısının halkı derinden etkilediğini belirterek şunları söyledi:"5 yıldan beri bu sorunu dile getiriyoruz. İklim değişikliğine ve hava şartlarına bağlı olarak yaşanan susuzluk konusunda çok rahatsızız. Geçen meclis üyelerimizden biri paylaşmış, ‘Yörüklere su ihtiyacı vardır’ diye. Tankerle kuyuya su dolduruyorlar. Bu zamanda hâlâ tankerle su taşıyoruz. Vatandaşlarımızın tankerden su içmesi hiçbirimizin hoşuna gitmiyor. Vatandaşlarımızdan ağaç ve bahçe sulama işinden vazgeçmelerini rica ediyorum. Bu durum hepimizi derinden etkiliyor"dedi.


"ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİ YOK"

Demirdağ ayrıca, mezarlık sonrası E-5 üzerindeki köprü korkuluklarının 1974 yılından beri yenilenmediğini ve ciddi bir tehlike arz ettiğini belirtti: "Baktığımızda korkuluklar tamamen açılmış. Orada oyun oynayan çocukların can güvenliği yok. Acilen tadilat yapılması gerekiyor. Ayrıca, E-5’ten geçen misafirlerimizi şehri gezdirirken utanıyorum. Keresteciler Sitesi karşısındaki göbek darmadağın. Çok acil çalışma yapılmasını talep ediyorum."Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cemal Demirdağ’ın eleştirilerine yanıt verdi: "Orası Karayolları’na ait bir alan. Karayolları yapamıyor da sen mi yapacaksın? 2 dönem büyükşehir belediyesi meclis üyeliği yapan birinin, neresi belediyeye neresi Karayolları’na ait bilmiyor olması bizi eleştirirken dikkat etmeyi gerektirir. Orada 8 tane köprülü kavşak yapacağız. Adana'nın bize teşekkür etmesi lazım. 30 yıldır idare edilen yerlerde alt geçit yapmadınız, ben 3 tane alt geçit yaptım" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.