MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

GÜNDEM 18.07.2024 - 15:05, Güncelleme: 18.07.2024 - 15:05 3169+ kez okundu.
 

MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

Katliam Yasası'nın İlk 3 Maddesi Komisyon'da Kabul Edildi, Muhalefet Vekilleri Protesto Etti
Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda dün yaklaşık 18 saat süren görüşmelerin ardından, kamuoyunda "ötanazi yasası" olarak bilinen ve Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ilk üç maddesi AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Muhalefet vekilleri, görüşmeleri sağlıksız koşullarda sürdürdüklerini belirterek, bu durumu masalara vurarak protesto etti. Komisyon Başkanı AKP Maraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin neredeyse hiç ara vermeden yaklaşık 18 saat boyunca görüşmeleri sürdürmesi, muhalefet partisi milletvekillerinin tepkisine neden oldu. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Rehabilite edilsin veya edilmesin, gelinen noktada yeteri kadar barınak olmadığını hepimiz biliyoruz" dedi.  "YENİ AÇILACAK BARINAKLAR ÖLÜM KAMPI OLACAK " Sarıbal konuşmasında: "Hayvan sayısı azken yeteri kadar barınak yapılmadı, bundan sonra tüm hayvanları nasıl toplayacaksınız? Yeni barınaklar açarak bütün hayvanları toplamanız mümkün değil. Dolayısıyla açılacak barınaklar ölüm kampı olacak," şeklinde konuştu. DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Türkiye'deki barınakların kapasitesinin sadece 105 bin olduğunu, ancak sahipsiz hayvan sayısının 4 milyona ulaştığını belirterek, "Bu kadar hayvanı barınaklarda tutmak mümkün değil," dedi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise, "Siz bu kedilerden ne istiyorsunuz? 4 milyon sahipsiz hayvanı barınaklara alacağınızı ifade ediyorsunuz? Bunu nasıl yapacaksınız?" sorusunu yöneltti.  YASA TEKLİFİNE GERİ ÇEKİLME ÇAĞRILARI CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP'li belediyelerin ötanazi uygulamasını asla gerçekleştirmeyeceğini belirterek, yasa teklifinin geri çekilmesini istedi. Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, "Barınaklar sahipsiz hayvanlar için çözüm olmakta çok yetersizdir. Bu barınaklar hayvanların yaşam kalitesini düşüren ve zaman zaman işkence haline gelen yerlerdir," diye konuştu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yasa teklifinin toplanan hayvanların imha edilmesine yol açacağını savunarak, bunun "doğaya, insana ve yaşama saygısızlık" olduğunu ve kanun teklifinin geri çekilmesi gerektiğini belirtti. Yaklaşık 18 saat süren tartışmaların ardından, teklifin geri kalan maddelerinin görüşülmesi 22 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’e ertelendi.
Katliam Yasası'nın İlk 3 Maddesi Komisyon'da Kabul Edildi, Muhalefet Vekilleri Protesto Etti

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda dün yaklaşık 18 saat süren görüşmelerin ardından, kamuoyunda "ötanazi yasası" olarak bilinen ve Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ilk üç maddesi AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Muhalefet vekilleri, görüşmeleri sağlıksız koşullarda sürdürdüklerini belirterek, bu durumu masalara vurarak protesto etti. Komisyon Başkanı AKP Maraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin neredeyse hiç ara vermeden yaklaşık 18 saat boyunca görüşmeleri sürdürmesi, muhalefet partisi milletvekillerinin tepkisine neden oldu. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Rehabilite edilsin veya edilmesin, gelinen noktada yeteri kadar barınak olmadığını hepimiz biliyoruz" dedi. 


"YENİ AÇILACAK BARINAKLAR ÖLÜM KAMPI OLACAK "

Sarıbal konuşmasında: "Hayvan sayısı azken yeteri kadar barınak yapılmadı, bundan sonra tüm hayvanları nasıl toplayacaksınız? Yeni barınaklar açarak bütün hayvanları toplamanız mümkün değil. Dolayısıyla açılacak barınaklar ölüm kampı olacak," şeklinde konuştu. DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Türkiye'deki barınakların kapasitesinin sadece 105 bin olduğunu, ancak sahipsiz hayvan sayısının 4 milyona ulaştığını belirterek, "Bu kadar hayvanı barınaklarda tutmak mümkün değil," dedi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise, "Siz bu kedilerden ne istiyorsunuz? 4 milyon sahipsiz hayvanı barınaklara alacağınızı ifade ediyorsunuz? Bunu nasıl yapacaksınız?" sorusunu yöneltti. 

YASA TEKLİFİNE GERİ ÇEKİLME ÇAĞRILARI

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP'li belediyelerin ötanazi uygulamasını asla gerçekleştirmeyeceğini belirterek, yasa teklifinin geri çekilmesini istedi. Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, "Barınaklar sahipsiz hayvanlar için çözüm olmakta çok yetersizdir. Bu barınaklar hayvanların yaşam kalitesini düşüren ve zaman zaman işkence haline gelen yerlerdir," diye konuştu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yasa teklifinin toplanan hayvanların imha edilmesine yol açacağını savunarak, bunun "doğaya, insana ve yaşama saygısızlık" olduğunu ve kanun teklifinin geri çekilmesi gerektiğini belirtti. Yaklaşık 18 saat süren tartışmaların ardından, teklifin geri kalan maddelerinin görüşülmesi 22 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’e ertelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.