"BU TUTUMUNUZDAN VAZGEÇİN"

SİYASET 08.07.2024 - 18:48, Güncelleme: 08.07.2024 - 18:48 5141+ kez okundu.
 

"BU TUTUMUNUZDAN VAZGEÇİN"

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde Seyhan Belediyesi'ndeki Toplu Sözleşme Görüşmeleri Gündemde
Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde Seyhan Belediyesi'ndeki Toplu Sözleşme Görüşmeleri Gündemde "BU TUTUMUNUZDAN VAZGEÇİN" Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisinin ilk oturumunda, Seyhan Belediyesi'nde devam eden TÜM BEL-SEN üyelerinin toplu sözleşme görüşmeleri tartışıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında, "Burada hakkını arayan çalışanların yanında olmaya devam edeceğiz. Seyhan Belediyesi'nde çalışan TÜM BEL-SEN üyesi memurların haklarını aramak için eylem yaptığını biliyoruz. Seyhan Belediye Başkanı’na sesleniyorum: Bu tutumunuzdan vazgeçin. Bu haklar sizden önceki iki CHP’li belediye tarafından da uygulanmış ise ya onların yaptığı hatalıdır ya da sizin yaptığınız hatalıdır" dedi. "OLAYIN SEBEBİ OLANLARIN BURADA ELEŞTİRİ YAPMASI MANİDAR"  Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ise bazı basın organlarının durumu hukuksuzluk olarak yansıttığını belirtti. Tekin, "SDS (Sosyal Denge Sözleşmesi) konusunu biliyorsunuz. Bu konuda bazı belediyeler, devlet memurlarından en yüksek artışı yüzde 120 olarak belirledi. Bu sınırı aşan belediyeler hakkında Sayıştay devreye giriyor. Seyhan Belediyesi de yüzde 120 üst sınırı veren bir belediyedir" diye konuştu. Tekin, memurların ekonomik kriz ve enflasyon nedeniyle mağdur olduğunu vurguladı. Tekin, "Ülkedeki ekonomik kriz ve enflasyon herkes tarafından bilinmektedir. Bu fiyatlardaki ön görülemez durum var. Aşılırsa zimmet çıkartılır. Ayrıca olayın sebebi olanların gelip burada eleştiri yapması manidar" diye konuştu.  "İŞ SAATLERİ İÇİNDE YAPILAN EYLEMLERE KARŞI SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ"  Memurların eylemlerini demokratik bir hak olarak gördüklerini belirten Tekin, "Biz yıllarca birlikte çalıştığımız emekçi arkadaşlarımızla masaya oturup görüştük. Ancak, anlaşamayınca memur arkadaşlarımız eyleme geçti. Onların ifadelerine katılmasam da düşüncelerini söyleme haklarını sonuna kadar destekliyorum. Ancak iş saatleri içinde yapılan eylemlere karşı soruşturma başlatacağız. Bu bir mobbing değildir, hukuku uygulamaya davettir" ifadelerini kullandı. Gençlik kolları hakkında çıkan söylentilere de değinen Tekin, "İş saati içerisinde eylemin olması ve gürültü çıkması nedeniyle bir tartışma olmuştur. Bunun CHP gençlik kollarıyla bir ilgisi yoktur. Hizmet alımı için gelen arkadaşlar arasında çıkan bir tartışmadır "dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde Seyhan Belediyesi'ndeki Toplu Sözleşme Görüşmeleri Gündemde

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde Seyhan Belediyesi'ndeki Toplu Sözleşme Görüşmeleri Gündemde

"BU TUTUMUNUZDAN VAZGEÇİN"

Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisinin ilk oturumunda, Seyhan Belediyesi'nde devam eden TÜM BEL-SEN üyelerinin toplu sözleşme görüşmeleri tartışıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında, "Burada hakkını arayan çalışanların yanında olmaya devam edeceğiz. Seyhan Belediyesi'nde çalışan TÜM BEL-SEN üyesi memurların haklarını aramak için eylem yaptığını biliyoruz. Seyhan Belediye Başkanı’na sesleniyorum: Bu tutumunuzdan vazgeçin. Bu haklar sizden önceki iki CHP’li belediye tarafından da uygulanmış ise ya onların yaptığı hatalıdır ya da sizin yaptığınız hatalıdır" dedi.

"OLAYIN SEBEBİ OLANLARIN BURADA ELEŞTİRİ YAPMASI MANİDAR" 

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ise bazı basın organlarının durumu hukuksuzluk olarak yansıttığını belirtti. Tekin, "SDS (Sosyal Denge Sözleşmesi) konusunu biliyorsunuz. Bu konuda bazı belediyeler, devlet memurlarından en yüksek artışı yüzde 120 olarak belirledi. Bu sınırı aşan belediyeler hakkında Sayıştay devreye giriyor. Seyhan Belediyesi de yüzde 120 üst sınırı veren bir belediyedir" diye konuştu. Tekin, memurların ekonomik kriz ve enflasyon nedeniyle mağdur olduğunu vurguladı. Tekin, "Ülkedeki ekonomik kriz ve enflasyon herkes tarafından bilinmektedir. Bu fiyatlardaki ön görülemez durum var. Aşılırsa zimmet çıkartılır. Ayrıca olayın sebebi olanların gelip burada eleştiri yapması manidar" diye konuştu. 

"İŞ SAATLERİ İÇİNDE YAPILAN EYLEMLERE KARŞI SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ" 

Memurların eylemlerini demokratik bir hak olarak gördüklerini belirten Tekin, "Biz yıllarca birlikte çalıştığımız emekçi arkadaşlarımızla masaya oturup görüştük. Ancak, anlaşamayınca memur arkadaşlarımız eyleme geçti. Onların ifadelerine katılmasam da düşüncelerini söyleme haklarını sonuna kadar destekliyorum. Ancak iş saatleri içinde yapılan eylemlere karşı soruşturma başlatacağız. Bu bir mobbing değildir, hukuku uygulamaya davettir" ifadelerini kullandı. Gençlik kolları hakkında çıkan söylentilere de değinen Tekin, "İş saati içerisinde eylemin olması ve gürültü çıkması nedeniyle bir tartışma olmuştur. Bunun CHP gençlik kollarıyla bir ilgisi yoktur. Hizmet alımı için gelen arkadaşlar arasında çıkan bir tartışmadır "dedi.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.