Demirçalı’nın borçlanma talebine AK Parti’den ret

GÜNDEM 09.09.2024 - 14:24, Güncelleme: 09.09.2024 - 14:24 2134 kez okundu.
 

Demirçalı’nın borçlanma talebine AK Parti’den ret

AK Parti Yüreğir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İrfan Sancaklı, Başkan Ali Demirçalı’nın, belediye meclisinden 150 milyon lira borçlanma yetkisi istemesine parti grubu olarak karşı olduklarını ve ret oyu vereceklerini söyledi.
 Yüreğir Belediye Meclisi’nin eylül ayı ilk oturumunda konuşan AK Partili Sancaklı, “Gönül isterdi ki bugün Ali Başkan aramızda olsaydı. Kendisi, belediyenin SSK ve vergi borçlarını tamamen sıfırladığını ve 250 milyon TL'lik borcu ödediğini söyleyerek hepimize bir shov yaptı. O gün 250 milyon TL borcu ödediğinizi söylediniz. Peki, şimdi neden 150 milyon TL daha borçlanma ihtiyacı duyuyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Sancaklı, Başkan Ali Demirçalı’nın Yüreğir’i düzlüğe çıkarma vaadini yerine getirmediğini iddia ederek, özetle şu görüşleri dile getirdi: “Siyasette ilkelilik esastır. Başkanın ağzından çıkan her söz, bağlayıcıdır. Burada şahsi şirketlerinizi değil, Yüreğir’i yönetiyorsunuz. Yüreğir’i düzlüğe çıkaracağım diyerek yola çıktınız, ama şimdi 150 milyon TL daha borçlanmak istiyorsunuz. Bu, tam anlamıyla bir beceriksizliktir; başka bir izahı yoktur. O gün sizi alkışladık, ama şimdi bu alkışlarımızı geri alıyoruz. O gün belediyeye afişler asmıştınız, şimdi de “Yüreğir’i 150 milyon TL borçlandırıyorum” diye bir afiş asın. Biz de sizi tekrar alkışlayalım. Sonuç olarak, bu borçlanmayı AK Parti Grubu olarak reddettiğimizi açıkça belirtmek istiyorum. Belediye başkanlığı, halka hizmet için para harcama sanatıdır, ama görüyoruz ki sizde bu beceri yoktur”
AK Parti Yüreğir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İrfan Sancaklı, Başkan Ali Demirçalı’nın, belediye meclisinden 150 milyon lira borçlanma yetkisi istemesine parti grubu olarak karşı olduklarını ve ret oyu vereceklerini söyledi.

 Yüreğir Belediye Meclisi’nin eylül ayı ilk oturumunda konuşan AK Partili Sancaklı, “Gönül isterdi ki bugün Ali Başkan aramızda olsaydı. Kendisi, belediyenin SSK ve vergi borçlarını tamamen sıfırladığını ve 250 milyon TL'lik borcu ödediğini söyleyerek hepimize bir shov yaptı. O gün 250 milyon TL borcu ödediğinizi söylediniz. Peki, şimdi neden 150 milyon TL daha borçlanma ihtiyacı duyuyorsunuz?” sorusunu yöneltti.
Sancaklı, Başkan Ali Demirçalı’nın Yüreğir’i düzlüğe çıkarma vaadini yerine getirmediğini iddia ederek, özetle şu görüşleri dile getirdi:
“Siyasette ilkelilik esastır. Başkanın ağzından çıkan her söz, bağlayıcıdır. Burada şahsi şirketlerinizi değil, Yüreğir’i yönetiyorsunuz. Yüreğir’i düzlüğe çıkaracağım diyerek yola çıktınız, ama şimdi 150 milyon TL daha borçlanmak istiyorsunuz. Bu, tam anlamıyla bir beceriksizliktir; başka bir izahı yoktur. O gün sizi alkışladık, ama şimdi bu alkışlarımızı geri alıyoruz. O gün belediyeye afişler asmıştınız, şimdi de “Yüreğir’i 150 milyon TL borçlandırıyorum” diye bir afiş asın. Biz de sizi tekrar alkışlayalım. Sonuç olarak, bu borçlanmayı AK Parti Grubu olarak reddettiğimizi açıkça belirtmek istiyorum. Belediye başkanlığı, halka hizmet için para harcama sanatıdır, ama görüyoruz ki sizde bu beceri yoktur”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.