FATURA ŞİŞİRİLDİ,YOLSUZLUK TESPİT EDİLDİ

GÜNDEM 26.06.2024 - 14:46, Güncelleme: 26.06.2024 - 14:46 5728+ kez okundu.
 

FATURA ŞİŞİRİLDİ,YOLSUZLUK TESPİT EDİLDİ

Ceyhan’da Şehit Yakını ve Gazilere Verilen Yemekte Usulsüzlük: 4 Kişiye Hapis Cezası
Adana'nın Ceyhan ilçesinde, şehit yakını ve gazilere verilen yemekte usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yargılanan 4 kişi hakkında karar verildi. Ceyhan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10. celsesinde mahkeme, 2018 yılında düzenlenen yemeğin faturasında yapılan usulsüzlükler nedeniyle sanıklara 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Görevinden alınarak cezaevine gönderilen Alemdar Öztürk'ün yerine 2017 yılında Ceyhan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan AK Partili Ali Alper B., üç isimle birlikte belediyeye kesilen faturaları yüksek göstermek suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.Olay, 2018 yılında Ceyhan Belediyesi tarafından şehit yakını ve gaziler için düzenlenen yemekte ortaya çıktı. Dönemin Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper B. döneminde, 150 kişiye tavuk sote ve pilav menüsü verilmişti.  MAHKEME KARARINI VERDİ: 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI Ancak, bu yemeğin faturasında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Normal şartlarda 7 TL olan menü için 150 kişiye toplamda 1,050 TL fatura kesilmesi gerekirken, yemek firması tarafından tam 59,400 TL fatura kesildiği belirlendi. Bu usulsüzlük iddiaları üzerine, Ceyhan Belediyesi’nin şikayeti ile dava açıldı. Dava süresince, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper B., Başkan Yardımcısı Zafer B., Osman Bahri A. ve yemek firması sahibi Esra B.'nin yargılanmasına devam edildi. 10. celsede kararını açıklayan mahkeme, her bir sanığı ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, usulsüzlük yapanların adalet önünde hesap verdiğini belirterek, bu tür yolsuzlukların toplum vicdanını zedelediğine dikkat çekti. Kararın, kamu kaynaklarının doğru ve etkin kullanımının önemini bir kez daha ortaya koyduğu vurgulandı.
Ceyhan’da Şehit Yakını ve Gazilere Verilen Yemekte Usulsüzlük: 4 Kişiye Hapis Cezası

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, şehit yakını ve gazilere verilen yemekte usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yargılanan 4 kişi hakkında karar verildi. Ceyhan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10. celsesinde mahkeme, 2018 yılında düzenlenen yemeğin faturasında yapılan usulsüzlükler nedeniyle sanıklara 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Görevinden alınarak cezaevine gönderilen Alemdar Öztürk'ün yerine 2017 yılında Ceyhan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan AK Partili Ali Alper B., üç isimle birlikte belediyeye kesilen faturaları yüksek göstermek suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.Olay, 2018 yılında Ceyhan Belediyesi tarafından şehit yakını ve gaziler için düzenlenen yemekte ortaya çıktı. Dönemin Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper B. döneminde, 150 kişiye tavuk sote ve pilav menüsü verilmişti. 

MAHKEME KARARINI VERDİ: 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Ancak, bu yemeğin faturasında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Normal şartlarda 7 TL olan menü için 150 kişiye toplamda 1,050 TL fatura kesilmesi gerekirken, yemek firması tarafından tam 59,400 TL fatura kesildiği belirlendi. Bu usulsüzlük iddiaları üzerine, Ceyhan Belediyesi’nin şikayeti ile dava açıldı. Dava süresince, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper B., Başkan Yardımcısı Zafer B., Osman Bahri A. ve yemek firması sahibi Esra B.'nin yargılanmasına devam edildi. 10. celsede kararını açıklayan mahkeme, her bir sanığı ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, usulsüzlük yapanların adalet önünde hesap verdiğini belirterek, bu tür yolsuzlukların toplum vicdanını zedelediğine dikkat çekti. Kararın, kamu kaynaklarının doğru ve etkin kullanımının önemini bir kez daha ortaya koyduğu vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.