Belediyeler Ekmek Kapısı Değil, Hizmet Kapısıdır"

GÜNDEM 08.07.2024 - 16:49, Güncelleme: 08.07.2024 - 18:09 3149+ kez okundu.
 

Belediyeler Ekmek Kapısı Değil, Hizmet Kapısıdır"

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir Belediyesi’nin ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
YÜREĞİR BELEDİYESİ BU YÜKÜ KALDIRAMAZ Başkan Demirçalı, Yüreğir Belediyesi’nin geçmiş dönem yönetimi tarafından 711 personelle devralındığını, ancak bu sayının kısa sürede iki katına çıkarılarak bin 171’e yükseldiğini ifade etti. Bu durumu eleştiren Demirçalı, “Yüreğir bu kadar büyümedi, nüfusu bu kadar artmadı. Bu kadar eleman niye alır bir belediye başkanı? Belediyeler ekmek kapısı değil, hizmet kapısıdır. Biz hizmet etmek için belediye başkanı olduk,” dedi. "BELEDİYEMİZİN SIRTINDA 1 TRİLYON CİVARINDA BORÇ VAR" Belediyede mevcutta 400’ün üzerinde memur olduğunu, ancak kendisi için 100 memurun yeterli olduğunu belirten Demirçalı, emekliliği gelen personellerin emekliye ayrılması çağrısında bulundu. “İki ay gibi kısa bir sürede 200 arkadaşımızı işten çıkardık, buna en çok üzülen benim. Son bir yılda alınan tüm personeli hiçbir ayrım yapmadan çıkardık. Biz henüz belediyemize bir tek eleman almadık. Tabi ki personel alacağız almamak gibi bir lüksümüz yok, çünkü belediyemizde E sınıfı ehliyetli şoför yok. Bir birimde yüzlerce fazla eleman var. Diğer birimde ihtiyacı karşılayacak eleman yok. Zimmetine para geçirenden tutun, yıllarca bir tek dosya vermeden ödeme yapılmış Avukat arkadaşlarımızı göreceksiniz” şeklinde konuştu. Yüreğir Belediyesi’nin mali durumu hakkında da bilgi veren Demirçalı, geçmiş yönetim döneminden kalan her ay yaklaşık 250 bin liralık tatlı parası ödendiğini ve bugüne kadar 177 gayrimenkulün elden çıkarıldığını söyledi. "BU KADAR İŞSİZLİĞİN OLDUĞU İLÇEDE İŞSİZ Mİ BULAMADILAR" Demirçalı Yüreğir Belediyesi'nde 100 milyonun üzerinde borç ödediklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti. “Elbette biz de  satacağız ama bu kadar acımasız olmadan. Şu anda belediyemizin sırtında 1 trilyon civarında borç var. Yüreğir Belediyesi bu kadar faizi ödeyemez. 50 milyon kredi çekmişler, 105 milyon ödüyoruz. Yüreğir bunu hak etmiyor,” dedi. Son 5 yılda alınan 400’ün üzerinde personelin çoğunun Çukurova, Seyhan, Kadirli, Osmaniye ve Ceyhan’dan geldiğini vurgulayan Demirçalı, “Bu kadar yoksulluğun, işsizliğin yoğun yaşandığı bir ilçede işsiz mi bulamadılar burada? Ben değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum,” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Belediyelerin önceliğinin hizmet olması gerektiğini vurgulayan Demirçalı, kamu kaynaklarının verimli ve şeffaf bir şekilde kullanılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir Belediyesi’nin ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

YÜREĞİR BELEDİYESİ BU YÜKÜ KALDIRAMAZ

Başkan Demirçalı, Yüreğir Belediyesi’nin geçmiş dönem yönetimi tarafından 711 personelle devralındığını, ancak bu sayının kısa sürede iki katına çıkarılarak bin 171’e yükseldiğini ifade etti. Bu durumu eleştiren Demirçalı, “Yüreğir bu kadar büyümedi, nüfusu bu kadar artmadı. Bu kadar eleman niye alır bir belediye başkanı? Belediyeler ekmek kapısı değil, hizmet kapısıdır. Biz hizmet etmek için belediye başkanı olduk,” dedi.


"BELEDİYEMİZİN SIRTINDA 1 TRİLYON CİVARINDA BORÇ VAR"

Belediyede mevcutta 400’ün üzerinde memur olduğunu, ancak kendisi için 100 memurun yeterli olduğunu belirten Demirçalı, emekliliği gelen personellerin emekliye ayrılması çağrısında bulundu. “İki ay gibi kısa bir sürede 200 arkadaşımızı işten çıkardık, buna en çok üzülen benim. Son bir yılda alınan tüm personeli hiçbir ayrım yapmadan çıkardık. Biz henüz belediyemize bir tek eleman almadık. Tabi ki personel alacağız almamak gibi bir lüksümüz yok, çünkü belediyemizde E sınıfı ehliyetli şoför yok. Bir birimde yüzlerce fazla eleman var. Diğer birimde ihtiyacı karşılayacak eleman yok. Zimmetine para geçirenden tutun, yıllarca bir tek dosya vermeden ödeme yapılmış Avukat arkadaşlarımızı göreceksiniz” şeklinde konuştu. Yüreğir Belediyesi’nin mali durumu hakkında da bilgi veren Demirçalı, geçmiş yönetim döneminden kalan her ay yaklaşık 250 bin liralık tatlı parası ödendiğini ve bugüne kadar 177 gayrimenkulün elden çıkarıldığını söyledi.

"BU KADAR İŞSİZLİĞİN OLDUĞU İLÇEDE İŞSİZ Mİ BULAMADILAR"

Demirçalı Yüreğir Belediyesi'nde 100 milyonun üzerinde borç ödediklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti. “Elbette biz de  satacağız ama bu kadar acımasız olmadan. Şu anda belediyemizin sırtında 1 trilyon civarında borç var. Yüreğir Belediyesi bu kadar faizi ödeyemez. 50 milyon kredi çekmişler, 105 milyon ödüyoruz. Yüreğir bunu hak etmiyor,” dedi. Son 5 yılda alınan 400’ün üzerinde personelin çoğunun Çukurova, Seyhan, Kadirli, Osmaniye ve Ceyhan’dan geldiğini vurgulayan Demirçalı, “Bu kadar yoksulluğun, işsizliğin yoğun yaşandığı bir ilçede işsiz mi bulamadılar burada? Ben değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum,” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Belediyelerin önceliğinin hizmet olması gerektiğini vurgulayan Demirçalı, kamu kaynaklarının verimli ve şeffaf bir şekilde kullanılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.