"BEN DEĞİL,BİZ" ANLAYIŞIYLA YOLA ÇIKIYOR

GÜNDEM 09.09.2024 - 14:00, Güncelleme: 09.09.2024 - 14:00 1956 kez okundu.
 

"BEN DEĞİL,BİZ" ANLAYIŞIYLA YOLA ÇIKIYOR

Rekortmen Atlet Serap Aktaş, Atletizm Federasyonu Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı
Ceyhanlı milli atlet Serap Aktaş, Türk atletizminin geleceğini şekillendirmek amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sporcu, akademisyen ve uluslararası rekortmen olarak tanınan Aktaş, bu görevi devralarak federasyonu yeni bir döneme taşımak istiyor.Türk atletizminin önde gelen isimlerinden biri olan Serap Aktaş, spor kariyerinde birçok ilke imza atmış bir isim. 1997 yılında Akdeniz Oyunları'nda maratonda altın madalya kazanan Aktaş, 1500m’den maratona kadar birçok mesafede Türkiye rekorları kırdı. Ayrıca, Londra, Osaka, Berlin ve New York maratonları gibi uluslararası yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil etti. FEDERASYON BAŞKANLIĞI İÇİN GÜÇLÜ VİZYON Aktaş, Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde spor yönetimi alanında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda uzun yıllar sportif eğitim uzmanı olarak görev yaptı ve sporun çeşitli alanlarında önemli projelere imza attı.Serap Aktaş, adaylığını açıklarken, “Atletizm tarihimizde kadın aday olarak bütün varlığımla, bilgimle, tecrübelerimle, eğitimimle Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı’na adaylığımı büyük bir onur ve heyecanla açıklıyorum” dedi. Aktaş, federasyon başkanı olarak, sporcuların ve antrenörlerin gelişimini desteklemeyi, tesis sorunlarını çözmeyi ve genç yeteneklerin önünü açmayı hedefliyor. SPOR CAMİASINDAN DESTEK BEKLİYOR Adaylık açıklamasında, “Ben değil, biz” anlayışına vurgu yapan Aktaş, Türkiye genelindeki atletizmi geliştirmek ve yaygınlaştırmak için kapsamlı projeler hazırladığını belirtti. Aktaş, adalet, cesaret, dürüstlük, şeffaflık ve tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda çalışarak, Türk atletizmini uluslararası düzeyde daha güçlü temsil etmek istiyor. Serap Aktaş, 31 Ekim 2024’te yapılacak Olağan Genel Kurulda, federasyon başkanlığı için destek beklediğini ifade ederek, “Türk atletizmini daha ileriye taşımak için çıktığım bu yolda, siz değerli atletizm severlerin ve camiamızın desteğini bekliyorum” dedi. Aktaş’ın adaylığı, spor camiasında geniş yankı uyandırırken, Türk atletizminin geleceği açısından önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Serap Aktaş’ın adaylığı, hem spor dünyasında hem de akademik çevrelerde büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu gelişme, Türk atletizminin geleceği için umut verici bir adım olarak görülüyor.
Rekortmen Atlet Serap Aktaş, Atletizm Federasyonu Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Ceyhanlı milli atlet Serap Aktaş, Türk atletizminin geleceğini şekillendirmek amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sporcu, akademisyen ve uluslararası rekortmen olarak tanınan Aktaş, bu görevi devralarak federasyonu yeni bir döneme taşımak istiyor.Türk atletizminin önde gelen isimlerinden biri olan Serap Aktaş, spor kariyerinde birçok ilke imza atmış bir isim. 1997 yılında Akdeniz Oyunları'nda maratonda altın madalya kazanan Aktaş, 1500m’den maratona kadar birçok mesafede Türkiye rekorları kırdı. Ayrıca, Londra, Osaka, Berlin ve New York maratonları gibi uluslararası yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil etti.

FEDERASYON BAŞKANLIĞI İÇİN GÜÇLÜ VİZYON

Aktaş, Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde spor yönetimi alanında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda uzun yıllar sportif eğitim uzmanı olarak görev yaptı ve sporun çeşitli alanlarında önemli projelere imza attı.Serap Aktaş, adaylığını açıklarken, “Atletizm tarihimizde kadın aday olarak bütün varlığımla, bilgimle, tecrübelerimle, eğitimimle Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı’na adaylığımı büyük bir onur ve heyecanla açıklıyorum” dedi. Aktaş, federasyon başkanı olarak, sporcuların ve antrenörlerin gelişimini desteklemeyi, tesis sorunlarını çözmeyi ve genç yeteneklerin önünü açmayı hedefliyor.

SPOR CAMİASINDAN DESTEK BEKLİYOR

Adaylık açıklamasında, “Ben değil, biz” anlayışına vurgu yapan Aktaş, Türkiye genelindeki atletizmi geliştirmek ve yaygınlaştırmak için kapsamlı projeler hazırladığını belirtti. Aktaş, adalet, cesaret, dürüstlük, şeffaflık ve tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda çalışarak, Türk atletizmini uluslararası düzeyde daha güçlü temsil etmek istiyor. Serap Aktaş, 31 Ekim 2024’te yapılacak Olağan Genel Kurulda, federasyon başkanlığı için destek beklediğini ifade ederek, “Türk atletizmini daha ileriye taşımak için çıktığım bu yolda, siz değerli atletizm severlerin ve camiamızın desteğini bekliyorum” dedi. Aktaş’ın adaylığı, spor camiasında geniş yankı uyandırırken, Türk atletizminin geleceği açısından önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Serap Aktaş’ın adaylığı, hem spor dünyasında hem de akademik çevrelerde büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu gelişme, Türk atletizminin geleceği için umut verici bir adım olarak görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.